Vinnare x2 av världens största juniorturnering!

Nya året har startat väldigt bra för Vega Bontin och vi ska prata lite mer om det.

Hej Vega, hur har 2024 varit hittills?

Jag tycker det har varit en fantastisk start! Jag har precis kommit hem från Pace SALK Open där jag spelat både singel och dubbel i klass U12. Och jag vann båda! Jag är så glad.

Stort grattis till dina vinster! Hur stort är detta för dig?

För mig är det jättestort, det var ett mål för mig att vinna Pace SALK Open. Det var en fantastisk känsla att gå upp på prispallen. Jag vann ju Elite Next Generation i somras och det här känns lika stort.

Vad minns du mest från turneringen?

När jag gick upp på prispallen, det var så bra organiserat med musiken och folk som tittade och klappade. Ett slag jag särskilt minns är från singelfinalen då jag låtsades att jag skulle slå en drive volley men istället så väntade jag ned den och tog den lågt och drog en låg volley med ”banan”-slice som gjorde att jag vann den bollen. En annan sak som jag gjorde riktigt bra under turneringen var serven, jag slog väldigt många serve-ess.

Vilket rack spelade du med på turneringen?

Jag spelar fortfarande med Wilson Blade 100 v8 förstås.

Vad händer närmst?

Nu har skolan börjat så det blir mycket vanlig träning ett tag. Nästa stora turnering blir nog Tennis Europe i Göteborg.

Har du ett tips till andra juniorspelare för att bli bättre?

Fortsätt kämpa även om det kan kännas tufft ibland för att det inte går så bra som du vill. Tro på dina drömmar så kommer du till slut lyckas.

Tack för kloka tips och stort lycka till med träningen och nästa tävling!


Lämna en kommentar

Vänligen notera att alla kommentar kontrolleras före publicering