Hur det är att träna med Tennis Pointer

Hej Tennissisters4ever!

Nu har ni testat MSV Tennis Pointer några gånger på träning. Kan ni berätta lite om er upplevelse för oss. Hur har det gått?

Judith: Det var oerhört roligt men ändå väldigt svårt. Det svåraste var att träffa den lilla ytan. Man behövde vara på tårna hela tiden och koncentrera sig väldigt mycket. Om man står i serve-rutan så tyckte jag inte det var så svårt att slå i basrutan. Nästa gång ska jag testa att stå på baslinjen och slå. Jag har heller inte hunnit serva med den, med det ska bli intressant och se hur svårt det är.

Vega: Det var väldigt roligt första gången men svårt, men efter ett tag så lärde man sig. Men det är fortfarande svårt. Nu när jag kört några gånger så känner jag mig mycket bättre och när jag kör med mitt riktiga rack så träffar jag bättre än förut. Tennis Pointer har hjälpt mig i min utveckling.

Dagens tennisord /tennisterm: The Sweet Spot

Ett tennisrack har en yta som kallas för "the sweet spot". När man träffar bollen på denna yta så känner man knappt av träffen till skillnad från när träff sker på andra ytor då man som spelare känner av skakningar och vibrationer i greppet. The sweet spot är alltså en vibrationsnod och befinner sig i mitten av strängarna.

#tennissisters4ever #tennispointer #msvtennis #msv #msvtennispointer #houseofbontin #träningsverktyg #tennistränare #thesweetspot #sweetspot


Lämna en kommentar

Vänligen notera att alla kommentar kontrolleras före publicering